Сьогодні я хочу поділитися незвичайним рецептом ароматного сала, засоленого в соєвому соусі. Солоне сало можна подати на святкове торжество або будь-яке сімейне застілля. Обов’язково скористайтеся рецептом, і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало свиняче – 400 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Соєвий соус – 250 гр.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Сіль велика – 20 гр.
- Часник – 10 гр.
- Лавровий лист – за смаком
- Корінь петрушки – 40 гр.
- Імбир – 4 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати сало, засолене в соєвому соусі. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Корінь петрушки очистіть і натріть на тертці, лавровий лист розламайте на дрібні частини, запашний перець горошком роздушіть плоскою стороною ножа.
Приготуйте розсіл. Викладіть В каструлю велику сіль спеції і підготовлені і залийте холодною водою. Добре перемішайте до повного розчинення солі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Необхідну кількість свіжого свинячого сала зачистити ножем. Наріжте на шматочки однакового розміру.
Сало викладіть в киплячий розсіл і проваріть кілька хвилин.
У металевий посуд влийте соєвий соус, додайте чорний мелений перець, сухий імбир і попередньо очищений і подрібнений часник. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Проварене сало вийміть з розсолу, викладіть в глибоку миску і залийте гарячим соєвим соусом. Повністю остудіть при кімнатній температурі.
Зверху поставте вантаж і помістіть в холодильник на добу.
Після закінчення часу, вийміть сало з розсолу і обсушіть його паперовими рушниками. Помістіть в морозильну камеру.
Готове пікантне сало наріжте тонкими скибочками.
Ароматну закуску подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями