Червона ікра – це універсальний і смачний продукт. Її використовують у приготуванні бутербродів, канапе, салатів та інших страв. Тільки уявіть, як ніжний ікринки лопаються мовою і залишають після себе приємний солонуватий смак.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Ікра форелі – 500 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – 350 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати засолку ікри форелі в розсолі просто! Ікру вийміть з риби промити від крові. Для цього замочіть її на кілька хвилин у холодній воді. Потім промийте, намагаючись не пошкодити плівку, в якій вона знаходиться.
У двох літрах води розчиніть сіль і цукор. Прокип’ятіть отриманий розчин 5-10 хвилин, потім остудіть до 40-50 градусів. Залийте половиною розсолу ікру, залиште на 5 хвилин.
Через 5 хвилин плівка побіліє і її буде дуже легко зняти. Ікру ще раз промийте під проточною водою і залиште в ситі, щоб стекла вода. Прямо в ситі поставте ікру в охолоджений розсіл, залиште на 5-10 хвилин.
Потім вийміть ікру з розсолу і дайте їй просохнути. Баночки для ікри помийте і стерилізуйте. Розкладіть ікру по банкам і закрийте, у такому вигляді її можна зберігати 2-3 дні.
Ікра власного засолу має м’який смак і відмінно підходить для млинців і бутербродів.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру