При покупці в магазині дуже важко відрізнити штучну ікру від справжньої. Інша справа, коли ікра засолено вдома самостійно. Як відомо, ікра містить велику кількість білків, жирних кислот, вітамінів і мікроелементів, що безсумнівно корисно для організму.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ікра форелі – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати засолку ікри форелі з сіллю і цукром просто! Ікру вийміть із тушки форелі і промийте під водою.
Відкиньте ікру на друшляк, щоб стекла рідина.
Потім акуратно вийміть ікру з плівки.
Приготуйте розсіл. Закип’ятіть воду, розчиніть в ній цукор і сіль. Коли розсіл охолоне до температури 40 градусів, опустіть в нього ікру і залиште на 10-15 хвилин.
Ікра готова. Злийте розсіл і розкладіть ікру по банках. Зберігайте ікру в холодильнику до 7 днів.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру