Заварний крем на молоці має дуже ніжну текстуру і тому ідеально підходить для прошарку багатошарового «Медовика». Готувати його можна на основі і магазинного молока, і домашнього, і навіть топленого, що додасть випічці смакові нотки. Вершкове масло робить крем стійким і насиченим. Для приготування крему ваша посуд повинна бути сухою і чистою. Всі продукти деякий час витримайте при домашньої температурі.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 11 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати заварний крем на молоці з маслом для медівника, потрібну кількість борошна і ванільного цукру просійте в миску через густе сито, щоб не було грудочок. Якщо немає ванільного цукру, замініть його ваніліном в кількості 2 р.

розділіть Яйця на жовтки і білки. Жовтки помістіть в окремий посуд, в якому будете варити крем, насипте до них цукор і вінчиком або міксером на мінімальній швидкості їх перемішайте. Цукор можна замінити цукровою пудрою, тоді крем білого кольору. До просіяної муки налийте молоко і добре перемішайте, щоб не було грудочок борошна. Потім до розтертих жовтків перелийте суміш борошна з молоком, збільшити швидкість міксера і все добре збийте.

Посуд з цією сумішшю помістіть на мінімальний вогонь. Безперервно перемішуючи крем віночком, доведіть масу до кипіння і густого стану. Коли крем почне закипати, зніміть з плити і трохи остудіть.

Потім покладіть крем розм’якшене вершкове масло і все ще раз збийте міксером до однорідного стану.

Заварний крем на молоці готовий. Можете їм змащувати коржі і збирати медовий торт.

Смачною і вдалою випічки!

Заварний крем з маслом для торта Заварний крем з молока для торта Крем для медовика без сметани Крем для торта Крем для торта з молока, масла і цукру Медовик Торти