Настійно рекомендую приготувати здобне тісто з сухими дріжджами для приготування пиріжків. Здобне тісто можна використовувати не тільки для приготування пиріжків, а також для приготування булочок, пирогів і іншої домашньої випічки.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для опари: –
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати здобне тісто для пиріжків в духовці з сухими дріжджами? У глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплого молока, цукру, пшеничного борошна і сухих дріжджів. Ретельно перемішайте до повного розчинення. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 20 хвилин.

Після закінчення часу опара добре підніметься і збільшиться в об’ємі.

В глибоку ємність розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок, сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

До рідких інгредієнтів введіть піднялася опару. Гарненько перемішайте.

Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте. Додайте необхідну кількість рослинної олії і знову ретельно перемішайте.

Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте в велику кулю. Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником.

Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.

Готове тісто розділіть на однакові частини і розкачайте. Викладіть улюблену начинку і сформуйте пиріжки. Викладіть пиріжки на деко і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до готовності.

Готові пиріжки трохи остудіть і подавайте на стіл з гарячими напоями.

Насолоджуйтеся надзвичайно повітряної домашньою випічкою!

Дріжджове тісто для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Швидке тісто для пиріжків в духовці Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах