Здобу з задоволенням їдять дорослі і діти. Хоч з дріжджовим тістом доведеться повозитися, але випічка з нього завжди виходить дуже соковитою і ніжною.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 220 мл
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування здобних булочок з дріжджового тіста. Молоко підігрійте до 36-40 градусів, розчиніть у ньому чайну ложку цукру і дріжджі. Вершкове масло розтопіть, змішайте його зі збитим яйцем і влийте в молочно-дріжджову масу.
Потім додайте сіль і просіяне борошно, замісіть однорідне тісто.
Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на годину. За цей час тісто збільшиться в об’ємі.
обімніть тісто руками і розкачайте в тонкий прямокутник. Змастіть пласт рослинним маслом і посипте цукром.
Тісто загорніть в рулет, закріпіть край, наріжте на рівні частини.
Кожен шматочок тіста надріжте посередині і розгорніть.
На деко покладіть аркуш пергаменту, змастіть маслом, покладіть заготовки. Запікайте випічку при 180-190 градусах 25-30 хвилин. До чаю випічку можна подавати в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Плюшки