Багато хто не люблять зелені помідори, я теж до якогось часу їх не вживала в їжу, поки не спробувала зелені томати, приготовлені в банку холодним способом. Рекомендую скористатися рецептом і приготувати квашені зелені помідори без загортання.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Листя хрону – 4 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Вода – 1,5 л
- Гірчиця – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування зелених помідорів без загортання. Зелені помідори, листя хрону, листя вишні, листя смородини, парасольки кропу ретельно промийте під холодною водою, обсушити.
Часник очистіть від лушпиння.
Вимийте і стерилізуйте банку в мікрохвильовій печі або в духовці.
На дно стерильної банки викладіть кілька листя хрону, смородини і вишні, чорний перець горошком і половину очищеного часнику.
Зелені помідори наколіть в декількох місцях навколо плодоніжки зубочисткою або виделкою.
Гострим ножем зробіть глибокі перехресні надрізи.
Заповніть банку до половини. Додайте листя хрону і часник. Заповніть банку повністю.
Приготуйте розсіл. У глибоку каструлю вилийте необхідну кількість питної води, додайте сіль, цукровий пісок і готову або порошкове гірчицю. Ретельно перемішайте.
Приготовленим розсолом залийте банку з зеленими помідорами.
Банку з помідорами закрийте капроновою кришкою і залиште на балконі, погребі чи підвалі.
Через півтора місяця зелені помідори будуть готові до вживання. Готові зелені помідори без загортання діставайте з банки в міру необхідності і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Помідори з хріном і часником Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори холодним способом Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори на зиму