Якщо хочеться поекспериментувати зі звичними заготовками на зиму, пропонуємо спробувати приготувати зелені помідори часточками з часником на зиму. Це, здавалося б, звична заготівля, зроблена таким чином, заграє новими смаковими характеристиками, і її обов’язково оцінять члени вашої родини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори зелені – 1,2 кг
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучків
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати зелені помідори часточками з часником на зиму? Зелені помідори перебрати, помити, просушити. Розрізати помідори на часточки, скласти в миску.
Головку часнику розділити на зубчики, почистити, дрібно нарізати. Перець чилі вимити, розрізати, видалити насіння і дрібно нарізати. Петрушку помити, просушити і дрібно порубати. Перекласти зелень до помідорів, перемішати.
Влити зелених помідорів оцет, додати цукор і сіль, все ретельно перемішати. Залишити овочі на хвилин 10, щоб помідори пустили сік.
Банки і кришки для закачування зелених помідорів стерилізувати. У банки щільно розкласти підготовлені помідори з часником. Закип’ятити в каструлі воду, залити окріп в банки з помідорами. Банки з зеленими помідорами з часником закрутити, укутати ковдрою і дати повністю охолонути.
Зелені помідори часточками з часником на зиму переставити в комору або можна зберігати при кімнатній температурі. Відмінна закуска до будь-якої страви готова!
Зелені помідори з часником Помідори гарячим способом Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Помідори чилі на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму