Часто помідори не встигають дозріти восени і такі дрібні овочі викинути шкода. А адже з маленьких цілих зелених томатів можна приготувати смачну закатку.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори черрі (зелені) – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Вода – 3 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 9 ст. л.
- Часник – 200 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Лавровий лист – 4 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати зелені помідори черрі на зиму, зелень вимийте, очистіть від шкірки часник і цибулю.
Банки ретельно помийте і стерилізуйте.
Часник і цибулю наріжте середніми шматками.
У помідорів видалити плодоніжку, помийте і складіть їх у таз.
В банки укладайте помідори, періодично перекладаючи цибулею, зеленню і часником. Покладіть по листку лаврушки.
У воді розмішайте цукор, сіль, рослинне масло і оцет, закип’ятіть, потримайте на вогні хвилину і перемішайте.
Влийте маринад в банки до верху.
В широкій каструлі пастеризують банки 15 хвилин, накривши прокип’яченими раніше кришками.
Дістаньте банки і відразу закрутіть. Переверніть і накрийте ковдрою на ніч.
Помідори можна дегустувати приблизно через 3 тижні.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Помідори з цибулею на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори