не Такий складний варіант ароматною заготовки без стерилізації дозволяє отримати чудові смачні помідори з легким часниковим ароматом. Для того, щоб зелені томати стали смачними достатньо солі, цукру і спецій.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати зелені помідори на зиму пальчики оближеш. Помідори вимийте під проточною водою.
З часнику видалити лушпиння і великі зубчики наріжте на кілька частин, дрібні – можете залишити цілими.
Закип’ятіть каструлю з водою. Викладіть помідори в сито і опустіть в каструлю для бланшування. Потримайте помідори в окропі 2 хвилини.
Помийте банки ретельно з содою і стерилізуйте при високій температурі.
В кожну банку покладіть половину часнику і половину зазначених у рецепті спецій. Щільно укладіть в тару томати.
В окремій каструлі закип’ятіть воду для розсолу, додайте в неї сіль і цукор і доведіть до кипіння. Поваріть рідина 6 хвилин на не великому вогні.
Влийте гарячий розсіл в банки до самого верху і додайте в кожну по 1 ст. л. оцту. Банки Закупорьте стерильними кришками, скориставшись спеціальним ключем. Укрутите банки в ковдру і залиште остигати на ніч (6 годин). Після цього їх можна перенести на зберігання і через 5 днів вони замаринуются і будуть готові.
Приємного апетиту!
Зелені помідори з часником Зелені помідори на зиму Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом