Помідори розрізають навпіл і фаршируються начинкою із зелені, перцю і часнику. Все розкладається по банкам і заливають маринадом з води, солі, цукру та оцту. Овочі щільно закриваються кришками і залишають до повного остигання. Виходить смачне і пікантне блюдо.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі – 2.5 кг
- Листя хрону – 3 шт.
- Кріп – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Часник – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 2.5 л.
- Оцет столовий 9% – 300 мл
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори по-вірменськи без стерилізації на зиму просто! Часник очищаємо, пропускаємо через прес, дрібно нарізаємо або натираємо на крупній тертці.
Гострий перець добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо його навпіл. Видаляємо насіння (їх можна залишити, якщо ми хочемо зробити помідори більш гострими) і нарізаємо дрібними кубиками.
Петрушку з кропом промиваємо під прохолодною водою, даємо обсохнути на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо її.
Беремо глибоку миску і висипаємо туди нарізану зелень, перець і часник. Все добре перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
Готуємо помідори. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на рушник. Тепер розрізаємо їх навпіл, але не до кінця.
Фаршируємо їх сумішшю з часнику, перцю і зелені за допомогою чайної ложки.
Добре вимиваємо гарячою водою з содою скляні банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
На дно банки кладемо листя хрону і зверху щільно закладаємо фаршировані помідори. Заливаємо їх окропом до країв, накриваємо кришкою і даємо постояти таким чином близько 10 хвилин.
Через це час надягаємо на банки спеціальну кришку з отворами і зливаємо всю рідину в окрему каструлю. Ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукровий пісок, добре перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо протягом 3-4 хвилин. Тепер вливаємо оцет, готуємо ще пару хвилин і знімаємо з плити.
Заливаємо получившимся маринадом помідори і щільно закручуємо їх стерильними кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на ніч до повного охолодження. Відправляємо готові помідори на зберігання в льох або холодильник. Відкриваємо взимку і подаємо до столу в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!
Гострі помідори Закрутки помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму