При приготуванні томатів з холодною заливкою важливо наколоти помідори виделкою і зробити надріз для кращої засолювання. Гірчиця надає закуски пряний і гоструватий смак. Для того, щоб помідори добре засолились необхідно дати їм настоятися приблизно 2 місяці.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Гірчиця французька – 2 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Кріп – 3 – 4 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Петрушка – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Вода кип’ячена (холодна) – 1,5 л.
Процес приготування:
Готувати зелені помідори з гірчицею холодним способом легко! Підготуйте банки: перевірити їх на відсутність тріщин і сколів і вимийте з содою. Поставте на стерилізацію тару на 15 хвилин. Помідори вимийте спочатку в тазику, а потім під проточною водою. Зелень промийте, часник очистіть і сполосніть. На дно банки покладіть ½ всієї зелені, розрізаний на великі частини, часник і гірчицю.
Помідори наколіть виделкою і в місці кріплення плодоніжки зробіть хрестоподібний надріз. Утрамбуйте щільно томати в банку. У каструлі з холодною водою розведіть сіль і інтенсивно розмішайте, щоб вона розчинилася.
Розсіл перелийте в банку і зверху щільно додайте решту зелень, закриваючи помідори.
Закупорьте банку поліетиленовою кришкою і віднесіть в прохолодне місце для засолювання.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори без цукру на зиму Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори на зиму