Ароматні зелені щи з приємною кислинкою щавлю підходять для ситного обіду. Приготування не вимагає складного набору продуктів і зайвого часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина на кістці або Яловичина на кістці – 350 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Щавель – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати зелений борщ з щавлю з м’ясом? Промиваємо м’ясо і кладемо в каструлю з підсоленою водою. Варимо на середньому вогні.

Після того, як м’ясо до напівготовності, додаємо дрібно нарізану картоплю. Продовжуємо варити.

Подрібнюємо цибулину, пропускаємо через тертку моркву. Злегка обсмажуємо на сковороді і кладемо в суп.

Щавель можна використовувати будь: свіжий, заморожений, консервований. У будь-якому випадку, він повинен бути подрібнений. Відправляємо до решти інгредієнтів.

Відварюємо курячі яйця, ріжемо кубиками, занурюємо в каструлю. В цей час пробуємо суп. При необхідності додаємо сіль, перець і свіжу зелень. Варимо на повільному вогні 2 хвилини і знімаємо з плити.

Готові зелені щи подаємо в теплому вигляді. Можна заправити сметаною. Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні