Ароматні зелені щи з приємною кислинкою щавлю підходять для ситного обіду. Приготування не вимагає складного набору продуктів і зайвого часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина на кістці або Яловичина на кістці – 350 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Щавель – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати зелений борщ з щавлю з м’ясом? Промиваємо м’ясо і кладемо в каструлю з підсоленою водою. Варимо на середньому вогні.
Після того, як м’ясо до напівготовності, додаємо дрібно нарізану картоплю. Продовжуємо варити.
Подрібнюємо цибулину, пропускаємо через тертку моркву. Злегка обсмажуємо на сковороді і кладемо в суп.
Щавель можна використовувати будь: свіжий, заморожений, консервований. У будь-якому випадку, він повинен бути подрібнений. Відправляємо до решти інгредієнтів.
Відварюємо курячі яйця, ріжемо кубиками, занурюємо в каструлю. В цей час пробуємо суп. При необхідності додаємо сіль, перець і свіжу зелень. Варимо на повільному вогні 2 хвилини і знімаємо з плити.
Готові зелені щи подаємо в теплому вигляді. Можна заправити сметаною. Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні