З чорної смородини, звареної методом «П’ятихвилинка», виходить досить густе желе і без подрібнення ягоди, так як в ній міститься багато природного пектину. Рецепт готування смородинового варення склянками відомий давно і ним користуються до цього часу, адже це зручно. Співвідношення склянок смородини, води і цукру є різні, адже від кількості цукру залежить текстура желе. У цьому рецепті береться 8 склянок смородини, 12 склянок цукру і 2 склянки води, тобто пропорція 1:1,5.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 8 ст.
- Цукор-пісок – 12 ст.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати желе-п’ятихвилинку з чорної смородини на зиму склянками. Очищена від сміття і плодоніжок смородина добре промивається проточною водою і на пару хвилин залишається на друшляку для стікання зайвої рідини.
В посуд для варіння варення наливається дві склянки чистої води і в ній розчиняється шість склянок цукру. Сироп доводять до кипіння.
У киплячий сироп насипається вісім склянок чистої смородини, все перемішується і варення доводиться до кипіння. Вся пінка з поверхні шумівкою знімається.
Вариться варення на невеликому вогні, тільки щоб трохи кипіло, рівно 4 хвилини від початку кипіння.
Потім через 4 хвилини в варення насипаються решта шість склянок цукру, все перемішується до повного його розчинення і вариться варення ще 1 хвилину.
Гаряче варення розливається по заздалегідь простерилизованным сухим способом банкам і відразу герметично закупорюється стерильними кришками.
Після остигання варення набуває консистенцію густого желе. Цей смородиновий десерт добре зберігається і при домашньої температурі.
Вдалих і смачних заготовок!
Варення з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Чорна смородина на зиму