Желе з агрусу з апельсином називають вітамінною бомбою для зимового столу і готують його без варіння. Для желе вибирають ягоди агрусу темного кольору і зрілі, так як у них найбільша кількість натурального пектину. Щоб цей десерт добре желировался, важливо правильне співвідношення ягоди і цукру, адже пектин проявляє свою дію тільки при з’єднанні з цукром. Апельсин додасть варенню свій неповторний цитрусовий аромат. Така заготівля добре зберігається в холодному місці протягом 6 місяців.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Аґрус – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 0.5 кг
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати желе з агрусу з апельсином на зиму? Перед приготуванням желе проведіть первинну обробку фруктів і ягід. У агрусу видаліть хвостики з обох боків за допомогою маленьких ножиць. Потім ягоди ретельно промийте теплою водою і добре обсушити кухонним рушником. Підготовлений агрус пересипте в чашу блендера або кухонного комбайна.
Апельсини добре промийте. Потім видаліть шкірку, кісточки і всі білі перегородки. Шматочки апельсинів перекладіть в чашу поверх аґрусу.
Агрус з апельсином подрібніть до стану пюре на будь-якій швидкості приладу, встановивши час по своєму смаку, адже хтось любить однорідне желе, а хтось з шматочками ягід.
Отримане пюре перелийте з чаші в окремий посуд, насипте до нього цукор у вказаній в рецепті пропорції і добре перемішайте ложкою, щоб він повністю розчинився.
Потім сире варення з агрусу з апельсином перекладіть в суху стерильну банку. Зробіть зверху цукрову шапочку з ложки цукру і банку закрийте будь кришкою або шматочком пергаментного паперу. Варення поставте на зберігання в холодильник.
Вдалих і смачних заготовок!
Агрус без варіння з апельсином на зиму Агрус без варіння з цукром Агрус без варіння на зиму Варення з аґрусу блендером Варення з агрусу з апельсином на зиму Варення з агрусу на зиму Желе на зиму