Ви не уявляєте свого життя без ароматної малини? Тоді рецепт приготування малинового желе спеціально для вас. Цей десерт поєднує в собі тонкий малиновий аромат з витонченим смаком коньяку. Приготувати таке желе в домашніх умовах простіше простого. Головне слідувати інструкції, яку ми представляємо вашій увазі.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Малина – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Желатин харчовий – 5 гр.
  • Коньяк – 1 ч. л.
  • Вода – 1.25 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати желе з малини з желатином? В першу чергу необхідно підготувати ягоди. Промиваємо їх, 2/3 частина ягід перекладаємо в окрему ємність. З цих ягід ми повинні отримати малинове пюре. Це можна зробити або за допомогою блендера, або за допомогою качалки.

Решту малини викладаємо в іншу ємність.

Беремо невелику миску, висипаємо в неї желатин і заливаємо 50 мл води. Залишаємо желатин набухати.

Тим часом ставимо на вогонь невелику каструлю, виливаємо в неї склянку води. Після закипання води кидаємо туди цукор і набряклий желатин, все перемішуємо. Після закипання додаємо в отриману масу малину і варимо все протягом півгодини на мінімальному вогні.

Наступний крок – через півгодини додаємо в нашу суміш лимонний сік і коньяк. Все варимо ще 10 хвилин.

Знімаємо желе з вогню, пропускаємо через сито, заливаємо в формочки і ставимо на годину в холодильник.

Перед подачею викладаємо желе на тарілки і прикрашаємо ягодами.

Варення з малини Желе з малини Желе на зиму