Заготовити желе з білої смородини з додаванням малини – відмінний спосіб розпорядитися ягідним урожаєм. Таке желе є чудовим літнім десертом, мають легкий і приємний смак. Малина зробить колір желе більш насиченим. Дивовижний смак і аромат – що ще потрібно для домашнього желе?


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Смородина біла – 500 гр.
  • Малина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 60 мл

Процес приготування:

Готувати желе з білої смородини і малини просто! Білу смородину необхідно перебрати, прибираючи у бік непридатні ягоди. Так як після варіння ягідна маса буде протиратися через дрібне сито, то знімати ягоди з гілочок немає необхідності. Білу смородину варто ретельно промити і дати стекти рідини.

Малину переберіть від підгнилих та зіпсованих ягід. Промивати малину не потрібно.

Білу смородину та малину поміщаємо в ємність для варіння. Додаємо до них воду і ставимо на помірний вогонь. Проварюємо ягоди протягом 10 хвилин. За цей час шкірка білої смородини почне лопатися. Отриману масу необхідно протерти через сито.

Ягідне пюре з’єднайте з цукровим піском, ставимо на вогонь і варимо протягом 30 хвилин. Періодично помішуйте желе і знімайте пінку.

Через деякий час ягідна маса стане досить густий. У гарячому вигляді желе розлийте по підготовленим банкам, закрийте кришками. Остудіть желе при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного вам чаювання!

Желе з малини Желе на зиму Малина на зиму