Заготовити желе з білої смородини з додаванням малини – відмінний спосіб розпорядитися ягідним урожаєм. Таке желе є чудовим літнім десертом, мають легкий і приємний смак. Малина зробить колір желе більш насиченим. Дивовижний смак і аромат – що ще потрібно для домашнього желе?
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Смородина біла – 500 гр.
- Малина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 60 мл
Процес приготування:
Готувати желе з білої смородини і малини просто! Білу смородину необхідно перебрати, прибираючи у бік непридатні ягоди. Так як після варіння ягідна маса буде протиратися через дрібне сито, то знімати ягоди з гілочок немає необхідності. Білу смородину варто ретельно промити і дати стекти рідини.
Малину переберіть від підгнилих та зіпсованих ягід. Промивати малину не потрібно.
Білу смородину та малину поміщаємо в ємність для варіння. Додаємо до них воду і ставимо на помірний вогонь. Проварюємо ягоди протягом 10 хвилин. За цей час шкірка білої смородини почне лопатися. Отриману масу необхідно протерти через сито.
Ягідне пюре з’єднайте з цукровим піском, ставимо на вогонь і варимо протягом 30 хвилин. Періодично помішуйте желе і знімайте пінку.
Через деякий час ягідна маса стане досить густий. У гарячому вигляді желе розлийте по підготовленим банкам, закрийте кришками. Остудіть желе при кімнатній температурі, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного вам чаювання!
Желе з малини Желе на зиму Малина на зиму