З приготуванням желе доведеться повозитися, так як потрібно відокремити м’якоть від кісточок і протерти її через сито. Зате результат порадує: однорідний, прозорий, насиченого кольору желе не тільки дуже красиве, але і смачне. І до різних десертів можна подати, і на хліб намазати, і в випічку використовувати.
Інгредієнти: на 1.3 л.
- Алича – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Желатин харчовий – 50 гр.
- Вода – 12 ст.
Процес приготування:
Готувати желе з червоної аличі на зиму просто! Аличу ретельно миємо, зіпсовані плоди викидаємо, видаляємо плодоніжки. В об’ємну каструлю кладемо підготовлену аличу. Вливаємо воду, ставимо на плиту. Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Пропарюють аличу на маленькому вогні сім-десять хвилин.
Розм’якшену аличу протираємо через дрібне сито – відокремлюємо кісточки і шкірку від м’якоті.
Відокремлюємо приблизно стакан пюре змішуємо з ним желатин. Залишаємо на двадцять хвилин. Потім нагріваємо масу на плиті до отримання однорідної рідини.
Решту алычовое пюре кладемо в каструлю, додаємо цукровий пісок, доводимо до кипіння і варимо хвилин десять. У самому кінці варіння варення, вливаємо пюре з желатином, перемішуємо, варимо одну хвилину, знімаємо з плити.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готове гаряче желе розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо желе на зберігання в льох або холодильник. Після охолодження і охолодження желе густіє.
Смачного!