Смачне ласощі з червоної ягоди, насиченого кольору чудово доповнить і різноманітить ваші десерти і нагадає теплі літні дні. Приготування з агар-агаром дозволить заготівлі чудово зберегти свою форму навіть в теплі, при цьому, рослинне походження інгредієнта дозволяє насолоджуватися смакотою навіть у піст.
Інгредієнти: на 2 л.
- Смородина червона – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Агар-агар – 15 – 20 гр.
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування желе з червоної смородини з агар-агаром? Ягоди вимити, переберіть і викладіть трохи просохнути.
Покладіть їх у каструлю і розімніть давилкою для картопляного пюре. Залишите смородину на 20 хвилин, щоб вона пустила сік, а кристали цукру почали розчинятися.
Поставите каструлю на середній вогонь і закип’ятити, після – зробіть вогонь менше в. помішуючи, поваріть 10 хвилин.
Залиште желе трохи охолонути і протріть через дрібне сито.
Покладіть агар-агар у воду і розмішайте.
Вилийте його у фруктовий сік, розмішайте і поставте на вогонь. Після кипіння поваріть 5хвилин, знімаючи піну з поверхні.
Розкладіть десерт по банкам і закупорьте або викладіть у форми, якщо плануєте подавати десерт найближчим часом. Застигання відбувається дуже швидко за 20 хвилин.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без кісточок Червона смородина на зиму