Смачне ласощі з червоної ягоди, насиченого кольору чудово доповнить і різноманітить ваші десерти і нагадає теплі літні дні. Приготування з агар-агаром дозволить заготівлі чудово зберегти свою форму навіть в теплі, при цьому, рослинне походження інгредієнта дозволяє насолоджуватися смакотою навіть у піст.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Смородина червона – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Агар-агар – 15 – 20 гр.
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування желе з червоної смородини з агар-агаром? Ягоди вимити, переберіть і викладіть трохи просохнути.

Покладіть їх у каструлю і розімніть давилкою для картопляного пюре. Залишите смородину на 20 хвилин, щоб вона пустила сік, а кристали цукру почали розчинятися.

Поставите каструлю на середній вогонь і закип’ятити, після – зробіть вогонь менше в. помішуючи, поваріть 10 хвилин.

Залиште желе трохи охолонути і протріть через дрібне сито.

Покладіть агар-агар у воду і розмішайте.

Вилийте його у фруктовий сік, розмішайте і поставте на вогонь. Після кипіння поваріть 5хвилин, знімаючи піну з поверхні.

Розкладіть десерт по банкам і закупорьте або викладіть у форми, якщо плануєте подавати десерт найближчим часом. Застигання відбувається дуже швидко за 20 хвилин.

Приємного апетиту і гарного настрою!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без кісточок Червона смородина на зиму