Червона смородина володіє безліччю вітамінів, має насичений смак і колір, її використовують для приготування желе, джемів, соусів, їй прикрашають страви. Желе з червоної смородини має насичений смак та яскравий колір. Для того щоб надати червоній смородині більш виражений смак і ароматну цитрусову нотку в процесі приготування додамо до смородині апельсин. Подивимося, що ж у нас вийшло!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Апельсин – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати желе з червоної смородини з апельсином. Червону смородину кладемо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода, потім знімаємо з гілочок.
Смородину пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
Апельсини промиваємо, обтираем від води і ріжемо на невеликі часточки. Потім пропускаємо апельсин через м’ясорубку.
З’єднуємо апельсинове і смородинове пюре, додаємо цукор. Добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб трохи розтанув цукор. Періодично помішуємо.
Перекладаємо фруктово-ягідну суміш у каструлю з товстим дном, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, дерев’яною ложкою знімаємо піну, варимо ще 15 хвилин і вимикаємо.
Банки промиваємо з содою.
Ставимо в духовку шийкою вниз і стерилізуємо 15 хвилин при температурі 120 градусів.
Кришки кип’ятимо.
Гаряче желе розкладаємо по банках і закручуємо. Після того, як желе застигне, потрібно поставити його в холодильник, щоб воно застигло. Желе готове, приємного апетиту!
Варення із червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе на зиму