При варінні з пектином вийде щільне желе з червоної смородини, яке добре зберігає форму і підходить для начинки в пиріжки, вареники та інші кондитерські вироби. Ягоди при цьому зберігають природний колір, запах і смак.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Пектин – 21 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати желе з червоної смородини з пектином? Зібрані чи придбані ягоди червоної смородини перебрати від гілочок, плодоніжок, листочків і пошкоджених ягід. Налити в миску холодну воду, ягоди помити і відкинути на сито.

Знову помити ягоди в струменем проточної води і дати їй стекти. Висипати чисту смородину в товстостінну каструлю.

Товкачем для картопляного пюре придушити ягоди, щоб вони пустили сік. Крім того, можна пробити ягоди блендером.

ягоди Перетерти через сито, максимально видавлюючи рідина з макухи.

Пектин перемішати з 4 ст. л. цукрового піску. Поставити каструлю з однорідною смородинової масою на невеликий вогонь.

Як тільки пюре почне нагріватися, тонкою цівкою ввести суміш пектину і цукру в варення, постійно заважаючи.

Коли суміш дійде до кипіння, знизити вогонь і всипати залишки цукрового піску, все перемішати.

Варити желе з червоної смородини рівно 5 хв., знімаючи з поверхні піну.

Скляні банки простерилізувати разом з кришками

Розлити по банках готове гаряче желе і відразу ж закатати або закрити кришками.

Дати ласощів охолонути під теплим пледом протягом одного дня, після чого перенести банки в льох. Зберігати приблизно 1 рік.

Приємного апетиту!

Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок Желе з червоної смородини п'ятихвилинка на зиму Червона смородина на зиму