Вітамінне желе з червоної смородини – дуже корисний і смачний продукт, який припаде до смаку практично будь-ласуни. Ми пропонуємо вам простий і швидкий рецепт приготування желе з червоної смородини на зиму.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Смородина червона – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 3 кг
- Вода – 2,5 склянки
Процес приготування:
Готувати желе з червоної смородини за 20 хвилин легко! Червону смородину покладіть в каструлю злегка притисніть картопляної давилкою або виделкою. Додайте воду і почніть варити смородину. Після закипання відварюйте ягоди на повільному вогні протягом п’яти хвилин.
Я роки вийміть за допомогою шумівки з каструлі і пропустіть їх через сито або за допомогою марлі. Віджимайте ягоди потроху, не намагайтеся використовувати відразу всі ягоди.
Сік ягід з’єднайте з відваром в каструлі і почніть потроху додавати туди цукровий пісок, уваривая желе до потрібної вам густоти. Це не займе багато часу, так як в смородині багато пектину.
Банки для закачування смородини стерилізуйте. Потім влийте туди джем і закатайте банки. Дозвольте їм охолонути протягом доби в «шубі» і потім приберіть продукт на зберігання в темне прохолодне місце.
Все готово!
Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без кісточок Червона смородина на зиму