Таке желе без цукру можна приготувати в будь-який час року не тільки зі свіжих ягід, але і з заморожених. Процес приготування полегшить мікрохвильовка – в ній обробка ягід відбувається швидше. Втім, приготувати желе можна і на повільному вогні на плиті. Замість цукру пропонуємо використовувати фруктозу. Ложечка такого желе прекрасно підійде до ранкового тосту або підкреслить будь-який десерт, не порушивши правил дієти.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- чорна Смородина – 300 гр.
- Фруктоза – 75 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Готувати желе з чорної смородини без цукру просто! Для початку необхідно замочити желатин по інструкції, зазначеної на упаковці. Для цього висипаємо гранули в невеликий посуд і заливаємо їх холодною водою.
Ягоди чорної смородини промиваємо, обсушуємо. Якщо використовується заморожена смородина, її потрібно попередньо розморозити. Покласти ягоди в жароміцний посуд і ставимо в мікрохвильову піч при максимальній потужності на п’ять хвилин. Після цього ємність з ягодами акуратно дістаємо, використовуючи прихватки, і всипаємо в неї фруктозу. Перемішуємо, закриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Коли смородина закипить, варимо її протягом однієї хвилини і відразу дістаємо. Замочений желатин ставимо в мікрохвильову піч на низьку потужність (300 Вт) і готуємо протягом 30 секунд – 1 хвилину, поки гранули не розчиняться. Розчинений желатин дістаємо з мікрохвильовки і вливаємо через сито в ємність зі смородиною. Перемішуємо і розливаємо суміш її по банках або контейнерах. Даємо охолонути і ставимо в холодильник.
протягом двох годин желе затвердіє і буде готове до вживання.
Зберігати таке желе потрібно тільки в холодильнику протягом тижня. Завдяки густої консистенції, його зручно намазувати на тости, млинці, галети та ін
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму