Агар-агар – це нейтральне желе, яке готують з бурих водоростей, його частіше використовують в кондитерських виробах, наприклад, у приготуванні мармеладу, морозива або зефіру. По суті його вважають рослинним замінником желатину.
Інгредієнти: на 0.2 л.
- чорна Смородина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Агар-агар – 1.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати желе з чорної смородини з агар-агаром легко! Ягоди чорної смородини переберіть від гілочок і листя, помийте. Перекладіть смородину в каструлю, залийте 150 мл води, доведіть масу до кипіння.
Всипте в киплячу масу цукор, перемішайте і варіть 5-7 хвилин.
Зачекайте, поки варення трохи охолоне, протріть його через дрібне сито.
Агар-агар залийте 50 мл охолодженої кип’яченої води, розмішайте і вилийте його в ягідну масу.
Ще раз доведіть варення до кипіння, після чого варити 7-8 хвилин.
Гарячий десерт перелийте в стерилізовану банку, закрийте її.
Желе з агар-агаром починає застигати вже при температурі 30-40 градусів і може повністю загуснути навіть при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму