Агар-агар – це нейтральне желе, яке готують з бурих водоростей, його частіше використовують в кондитерських виробах, наприклад, у приготуванні мармеладу, морозива або зефіру. По суті його вважають рослинним замінником желатину.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • чорна Смородина – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Агар-агар – 1.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати желе з чорної смородини з агар-агаром легко! Ягоди чорної смородини переберіть від гілочок і листя, помийте. Перекладіть смородину в каструлю, залийте 150 мл води, доведіть масу до кипіння.

Всипте в киплячу масу цукор, перемішайте і варіть 5-7 хвилин.

Зачекайте, поки варення трохи охолоне, протріть його через дрібне сито.

Агар-агар залийте 50 мл охолодженої кип’яченої води, розмішайте і вилийте його в ягідну масу.

Ще раз доведіть варення до кипіння, після чого варити 7-8 хвилин.

Гарячий десерт перелийте в стерилізовану банку, закрийте її.

Желе з агар-агаром починає застигати вже при температурі 30-40 градусів і може повністю загуснути навіть при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Желе з чорної смородини Желе на зиму Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Желеподібне варення з чорної смородини Чорна смородина на зиму