Желе з глоду – корисне і смачне ласощі, яке складається повністю з натуральних інгредієнтів. Завдяки нетривалій термічній обробці ягоди зберігають свої корисні властивості, а желе зберігає свій насичений яскравий колір.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Глід – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати желе з глоду? Плоди глоду промиваємо в друшляку під проточною водою і даємо стекти зайвій воді.

Потім кладемо глід в каструлю з товстим дном і додаємо склянку води. Доводимо ягоди до кипіння і пропарюють їх 3-4 хвилини.

Відкидаємо ягоди глоду на друшляк і протираємо ягоди дерев’яною ложкою, щоб вийшло пюре.

Далі викладаємо пюре в марлю, згорнуту в 3-4 шари і віджимаємо сік.

Сік наливаємо в каструлю і додаємо цукор у співвідношенні 1:1 до кількості соку. Доводимо сік до кипіння на середньому вогні, не забуваючи постійно помішувати, і проварюємо 10 хвилин. По консистенції сироп повинен стати желеподібним.

У гарячому вигляді розливаємо сироп по стерилізованим скляних баночках і закручуємо кришками. Остигати заготівля повинна повільно, тому закутуємо баночки в махровий рушник і залишаємо до повного остигання, після чого прибираємо в холодильник.

Після того, як желе застигне і охолодитися, воно придбає густу желеподібну консистенцію.

Варення з глоду Желе на зиму