Апетитне і трохи кисленькое желе з малини зі смородиною стане чудовим ласощами для тіткою і дорослих. Це желе чудово поєднується з млинцями, оладками, пирогами. Крім того, їсти це желе можна з тостами або зовсім без будь-яких добавок.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 6 ст.
- Малина – 2 склянки
- чорна Смородина – 2 ст.
- Цукор-пісок – 1.2 кг
Процес приготування:
Як почати готувати желе з малини і чорної смородини? Червону смородину промити і добре обсушити.
Потім потрібно подрібнити ягоди за допомогою блендера або спеціальній дерев’яній товкачика. У вас вийде однорідне пюре.
За допомогою чистої марлі, складеної в кілька разів, відіжміть сік з красносмородинового пюре.
Далі переберіть свіжу малину, мити її не варто.
Точно також, як і червону смородину, подрібніть малину до пюреобразного стану.
З малини за допомогою все тієї ж марлі відіжміть сік.
І останньої потрібно обробити чорну смородину. Промийте і теж злегка обсушіть перебрану ягоду.
Пюрируйте чорну смородину до однорідного стану.
З смородини відіжміть сік через марлю, як і у випадку з попередніми ягідками.
Із залишків ягід ще раз відіжміть сік, після чого ви отримаєте два додаткових склянки соку. Приблизно.
В каструлі з’єднайте і перемішайте три виду соку.
Далі введіть в сік цукровий пісок і на повільному вогні почніть нагрівати суміш, перемішуючи її.
Коли цукор розійдеться, можна буде вимикати плиту і розливати желе по банках.
Ще тепле желе налийте в стерильні банки і дозвольте ласощів застигнути прямо в банку.
В охолодженому, охолодженому вигляді в банках ви виявите досить щільне желе, ароматне та смачне.
Варення з малини Варення з чорної смородини Желе з малини Червона смородина на зиму