Апетитне і трохи кисленькое желе з малини зі смородиною стане чудовим ласощами для тіткою і дорослих. Це желе чудово поєднується з млинцями, оладками, пирогами. Крім того, їсти це желе можна з тостами або зовсім без будь-яких добавок.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 6 ст.
  • Малина – 2 склянки
  • чорна Смородина – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1.2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати желе з малини і чорної смородини? Червону смородину промити і добре обсушити.

Потім потрібно подрібнити ягоди за допомогою блендера або спеціальній дерев’яній товкачика. У вас вийде однорідне пюре.

За допомогою чистої марлі, складеної в кілька разів, відіжміть сік з красносмородинового пюре.

Далі переберіть свіжу малину, мити її не варто.

Точно також, як і червону смородину, подрібніть малину до пюреобразного стану.

З малини за допомогою все тієї ж марлі відіжміть сік.

І останньої потрібно обробити чорну смородину. Промийте і теж злегка обсушіть перебрану ягоду.

Пюрируйте чорну смородину до однорідного стану.

З смородини відіжміть сік через марлю, як і у випадку з попередніми ягідками.

Із залишків ягід ще раз відіжміть сік, після чого ви отримаєте два додаткових склянки соку. Приблизно.

В каструлі з’єднайте і перемішайте три виду соку.

Далі введіть в сік цукровий пісок і на повільному вогні почніть нагрівати суміш, перемішуючи її.

Коли цукор розійдеться, можна буде вимикати плиту і розливати желе по банках.

Ще тепле желе налийте в стерильні банки і дозвольте ласощів застигнути прямо в банку.

В охолодженому, охолодженому вигляді в банках ви виявите досить щільне желе, ароматне та смачне.

Варення з малини Варення з чорної смородини Желе з малини Червона смородина на зиму