Малина – дуже смачна ягода, широко відома своїми корисними властивостями. На зиму, як правило, з неї готують варення. Однак, можна проявити фантазію, витратити більше часу і заготовити малинове желе.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Малина – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 – 1.3 кг
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати желе з малини на зиму? Ягоди малини переберіть, видаліть залишки гілочок і листочків, погані ягоди. Потім промийте малину, відкиньте на друшляк і просушіть ягоди.
Пересипте малину в підходящу за розміром каструлю, влийте воду, накрийте кришкою і поставте на повільний вогонь. Варіть до тих пір, поки малина не потоне у власному соку. Зніміть каструлю з вогню, остудіть вміст, можна поставити каструлю в таз з холодною водою. Потім добре подавіть товкачиком ягоди, щоб вийшло однорідне малинове пюре.
З допомогою марлі, складеної в кілька разів процідіть пюре від насіння.
Відціджений сік потрібно проварити кілька разів (3-4), щоб вийшло гарне щільне желе, сік повинен увариться на 40 %. На повільному вогні доведіть сік до кипіння, зніміть з вогню, остудіть до кімнатної температури і повторіть цю процедуру ще 2-3 рази. Потім в уварений майже на половину сік додайте цукор, перемішайте, на повільному вогні доведіть до кипіння, цукор повинен повністю розчинитися, остудіть до кімнатної температури і повторно проваріть желе до кипіння.
Стерилізуйте банки, розлийте по ним гаряче варення, прикрийте їх марлею і залиште желе остигати. Як правило, для застигання вистачає 2-3 доби. Після загустіння желе, щільно закрийте їх кришками і поставте в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з малини Желе з малини Желе з малини без кісточок Желе на зиму Малина без кісточок на зиму Малина на зиму