Желе з ожини без кісточок – це не просто ароматний десерт з приємним смаком. Це ласощі даний нагадування про сонячні літні днинки. Для приготування такого желе вам знадобиться мінімум часу. Великим плюсом ожинового желе є проста в приготуванні: самостійно впоратися з таким десертом під силу навіть початківцям кулінарам.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ожина – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 900 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування желе з ожини без кісточок. Для початку необхідно ретельно перебрати ожину від листочків і гілочок.

Наступний крок – акуратно промиваємо ягоди під струменем проточної води.

Пересипаємо ягоду в окрему каструлю. Далі ягоду необхідно засипати цукром.

За допомогою блендера необхідно подрібнити вміст каструлі. На виході у нас повинна вийти пюреобразная маса.

Пропускаємо отриману масу через сито.

Це необхідно для того, щоб позбутися від кісточок ожини.

Якщо є бажання кісточки з єжевичної маси можна не видаляти.

Займемося стерилізацією банок, в яких ми будемо зберігати варення. Стерилізувати банки можна або в духовці або в мікрохвильовій печі протягом п’яти хвилин.

Після стерилізації на дно кожної банки необхідно насипати по одній чайній ложці цукру.

Потім заливаємо ежевичную масу в банку до країв.

Зверху посипаємо все однією чайною ложкою цукру.

Залишилося закрутити банки кришками і відправити наше желе на зберігання в темне прохолодне місце.

Варення з ожини Джем з ожини Желе на зиму Ожина на зиму