Желе з ожини без кісточок – це не просто ароматний десерт з приємним смаком. Це ласощі даний нагадування про сонячні літні днинки. Для приготування такого желе вам знадобиться мінімум часу. Великим плюсом ожинового желе є проста в приготуванні: самостійно впоратися з таким десертом під силу навіть початківцям кулінарам.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ожина – 800 гр.
- Цукор-пісок – 900 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування желе з ожини без кісточок. Для початку необхідно ретельно перебрати ожину від листочків і гілочок.
Наступний крок – акуратно промиваємо ягоди під струменем проточної води.
Пересипаємо ягоду в окрему каструлю. Далі ягоду необхідно засипати цукром.
За допомогою блендера необхідно подрібнити вміст каструлі. На виході у нас повинна вийти пюреобразная маса.
Пропускаємо отриману масу через сито.
Це необхідно для того, щоб позбутися від кісточок ожини.
Якщо є бажання кісточки з єжевичної маси можна не видаляти.
Займемося стерилізацією банок, в яких ми будемо зберігати варення. Стерилізувати банки можна або в духовці або в мікрохвильовій печі протягом п’яти хвилин.
Після стерилізації на дно кожної банки необхідно насипати по одній чайній ложці цукру.
Потім заливаємо ежевичную масу в банку до країв.
Зверху посипаємо все однією чайною ложкою цукру.
Залишилося закрутити банки кришками і відправити наше желе на зберігання в темне прохолодне місце.
Варення з ожини Джем з ожини Желе на зиму Ожина на зиму