Желе з ожини з желатином – прекрасний варіант приготування десерту, який не принесе шкоди для здоров’я, в домашніх умовах. Для його приготування вам знадобиться мінімум часу. В якості основи для приготування такого ласощі можна використовувати будь-які ягоди. В рецепті, представленому вашій увазі, ми пропонуємо вам зробити желе з ожини.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ожина – 300 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Мед – 3 ч. л.
- Вода – 750 мл
Процес приготування:
Рецепт желе з ожини з желатином простий у приготуванні! Підготуйте інгредієнти, які необхідні для приготування ожинового желе. В якості основи можна використовувати як свіжі ягоди ожини, так і заморожені.
В каструлю середнього розміру висипте желатин і залийте його гарячою водою. На 20 грамів желатину використовуйте 100 мл води.
Ягоди ожини необхідно акуратно промити водою. Краще всього це зробити кілька разів.
Промиту ожину викладаємо в чаші блендера. Туди ж виливаємо воду.
Вміст блендера необхідно збити до однорідного стану.
Пропускаємо ожинове пюре, збите в блендері через сито.
Потім отриману масу відправляємо в окрему каструлю.
Каструлю з желатином відправляємо на повільний вогонь. Масу не потрібно доводити до кипіння.
Після цього розтоплений желатин з’єднуємо з медом. Все ретельно перемішуємо.
Ожиновий морс з’єднуємо з медово-желатиновою масою. Все добре перемішуємо.
Залишилося розлити желе в креманки і поставити в прохолодне місце для застигання.
При бажанні поверх маси в креманку можна викласти свіжі або заморожені ягоди і листя м’яти.
Варення з ожини Желе на зиму