Желе з полуниці – відмінний варіант прикраси і прошарку тортів. Яскравий ароматний шар не тільки візуально пожвавить випічку, але і помітно збагатить її смак. Приготувати таке желе можна як зі свіжих ягід, так і з заморожених.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Агар-агар – 3 гр.
  • Вода – 350 мл

Процес приготування:

Готувати желе з полуниці з агар-агаром для торта просто! Агар-агар висипаємо в невелику ємність і заливаємо 250 мл води кімнатної температури, перемішуємо і відставляємо в сторону.

Полуницю перебираємо, видаляємо дефектні екземпляри. Підготовлені ягоди добре промиваємо в проточній воді, чашолистки видаляємо. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути, помістивши їх на чисте сухе рушник.

Нарізаємо полуницю на часточки – їх будемо викладаємо на торт в якості «наповнювача» желе.

Поміщаємо полуницю в глибоку ємність, засипаємо цукровим піском, вливаємо решту 100 мл води, перемішуємо.

Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо на середньому вогні протягом трьох-п’яти хвилин. Знімаємо з плити.

Відкидаємо полуницю на сито, даємо сиропу стекти.

Змішуємо сироп з замоченим агар-агаром.

Ставимо сироп на плиту, доводимо до кипіння при помішуванні, знімаємо з плити і даємо охолонути.

Ягоди провареної і постигла полуниці викладаємо на торт, заливаємо охолодженим сиропом з агар-агаром. При необхідності використовуємо бортик з фольги або кільце для торта, щоб желе не розтікалося до застигання. Поміщаємо виріб в холодильник, щоб желе добре схопилося.

Приємного апетиту!

Джем з полуниці з агар агаром Желе з полуниці Желе на зиму