Додавання желфикса гарантовано дає загустіння – будь-яке варення, желе, повидло вийде густим і щільним. Приготуємо полуничне желе саме таким чином. Вже при нагріванні полуничного сировини з желфиксом буде видно, як маса густіє. Після варіння і подальшого охолодження желе дуже добре затвердіє.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 0.5 кг
- Желфикс (1:2) – 10 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати желе з полуниці з желфиксом на зиму. Полуницю перебираємо, видаляємо всі зіпсовані екземпляри, ретельно промиваємо в злегка теплою або прохолодною воді, чашолистки обриваємо.
Промиті ягоди викладаємо на чистий рушник і даємо їм обсохнути. Потім ягоди пюрируем за допомогою заглибного блендера. В окремій ємності змішуємо желфикс і дві столові ложки цукрового піску із загальної кількості. Отриману суху суміш висипаємо в полуничне пюре, ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. При постійному помішуванні доводимо до кипіння.
Всипаємо в закипевшее пюре решті цукровий пісок, перемішуємо, знову чекаємо кипіння. З цього моменту варимо желе рівно три хвилини, не перестаючи помішувати. Після закінчення трьох хвилин знімаємо желе з плити.
Банки і кришки заздалегідь моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо гаряче желе і закриваємо сухими стерильними кришками.
Банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати в такому положенні. Остигле желе прибираємо в льох або холодильник на зберігання. Після повного застигання желе помітно густіє і стає більш щільним.
Приємного апетиту!
Желе з полуниці Желе на зиму Заготовки з полуниць на зиму Повидло Полуниця на зиму