Желе з вишні – дуже легкий, корисний і смачний десерт. Готується він простіше простого. Вишневе желе можна залити в мисочки, стаканчики, креманки або силіконові формочки.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Вишня консервована – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Вишневий сік – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до готування желе з вишні у власному соку. Залийте желатин гарячою водою, залиште на 20-30 хвилин.
Вишневий сік влийте в каструлю і поставте її на невеликий вогонь, підігрійте.
Ягоди вишні подрібніть блендером, потім протріть їх через сито, щоб позбутися від залишків шкурок.
В каструлю з розігрітим вишневим соком, додайте вишневе пюре і набряклий желатин. Постійно помішуючи добре прогрійте масу, але не доводите до кипіння.
2/3 частини вишневої желатинової маси розлийте по формах, остудіть їх і поставте в холодильник. 1/3 частина охолодіть і збийте на найбільшій швидкості, у вас вийде повітряна желированная піна. Влийте піну поверх вже трохи застиглого желе і поставте форми назад в холодильник.
Желе застигне за кілька годин, готовий десерт прикрасьте фруктами і приступайте до дегустації.
Приємного апетиту!
Желе з вишні Желе з вишні з желатином Желе на зиму