Желе на основі фруктів – натуральний і корисний десерт, який люблять дорослі і діти. Маючи в холодильнику заморожену вишню, можна легко приготувати смачне фруктове желе в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Вишня – 200 гр.
- Цукор-пісок – 40 – 60 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Ванілін – 0,5 гр.
- Кориця – 1 гр.
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до готування желе з замороженої вишні. Желатин розведіть у воді, можна діяти відповідно до інструкції на упаковці. Через 30-40 хвилин розведений у воді желатин підігрійте в мікрохвильовці або на повільному вогні, добре перемішайте, щоб желатин повністю розчинився.
У каструлю налийте 500 мілілітрів води, у воду опустіть вишню, не обов’язково її повністю розморожувати. Додайте корицю, 60 грам цукру, за бажанням кількість цукру можна зменшити.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння. Потім вимкніть плиту та дайте сиропу з вишнею настоятися 15-20 хвилин.
Процідіть сироп через сито. У вишневий сироп додайте желатинову масу і перемішайте. Розлийте сироп по формах і поставте в холодильник для застигання.
Готове желе можна прикрасити листочками м’яти, розмарину і свіжими ягодами.
Приємного апетиту!
Желе з вишні Желе з вишні з желатином Желе на зиму