Технологія приготування желе з аличі така: спочатку пропарюють плоди до м’якості. Потім протираємо через сито – кісточки і шкірка залишаються на ситі, а на виході отримуємо ніжну м’якоть. Її і уварюють з цукром до потрібної густоти. Жовта алича дає бурштинового кольору прозоре желе, яке дуже приємно на смак і виглядає красиво.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Алича – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 12 ст.

Процес приготування:

Приступимо до готування желе з жовтої аличі на зиму. Аличу ретельно миємо, дефектні плоди викидаємо, плодоніжки висмикуємо.

В об’ємну посуд поміщаємо підготовлену аличу. Додаємо воду, ставимо на плиту. Закриваємо кришкою і доводимо воду з аличею до кипіння. Пропарюють плоди до м’якості на маленькому вогні: орієнтовно десять-п’ятнадцять хвилин.

Розм’якшену аличу протираємо через сито – таким чином відокремлюємо кісточки і шкірку від м’якоті.

Отримане алычовое пюре кладемо в каструлю, додаємо цукровий пісок, перемішуємо, доводимо до кипіння і уварюють до потрібної густоти. Орієнтовно на процес піде сорок-п’ятдесят хвилин.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готове желе розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути.

Зберігаємо желе в погребі чи холодильнику. Після охолодження і охолодження желе густіє і добре

Приємного апетиту!

Джеми Желе на зиму