Технологія приготування желе з аличі така: спочатку пропарюють плоди до м’якості. Потім протираємо через сито – кісточки і шкірка залишаються на ситі, а на виході отримуємо ніжну м’якоть. Її і уварюють з цукром до потрібної густоти. Жовта алича дає бурштинового кольору прозоре желе, яке дуже приємно на смак і виглядає красиво.
Інгредієнти: на 3 л.
- Алича – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 12 ст.
Процес приготування:
Приступимо до готування желе з жовтої аличі на зиму. Аличу ретельно миємо, дефектні плоди викидаємо, плодоніжки висмикуємо.
В об’ємну посуд поміщаємо підготовлену аличу. Додаємо воду, ставимо на плиту. Закриваємо кришкою і доводимо воду з аличею до кипіння. Пропарюють плоди до м’якості на маленькому вогні: орієнтовно десять-п’ятнадцять хвилин.
Розм’якшену аличу протираємо через сито – таким чином відокремлюємо кісточки і шкірку від м’якоті.
Отримане алычовое пюре кладемо в каструлю, додаємо цукровий пісок, перемішуємо, доводимо до кипіння і уварюють до потрібної густоти. Орієнтовно на процес піде сорок-п’ятдесят хвилин.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готове желе розливаємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути.
Зберігаємо желе в погребі чи холодильнику. Після охолодження і охолодження желе густіє і добре
Приємного апетиту!
Джеми Желе на зиму