Жульєн завжди готується з додаванням грибів, але якщо їх немає, то ви можете приготувати цю унікальну гарячу закуску з картоплею і курячим філе. Рецепт приготування простий. Це блюдо порадує вас своїм смаком.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Картопля – 7 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати жульєн без грибів, почистіть і помийте картоплю.
Картоплю наріжте на тонку соломку.
Розігрійте сковорідку з рослинним маслом і обсмажте до золотистого кольору нарізану картоплю. Обсмажену картоплю трохи посоліть.
Куряче філе помийте, серветкою приберіть зайву вологу і наріжте його на невеликі кубики.
М’ясо обсмажте на іншій сковорідці і на невеликому вогні до готовності. Його також трохи посоліть і поперчіть.
Для приготування соусу обсмажте на вершковому маслі ложку борошна, тільки добре перемішайте її з олією, щоб не було грудочок.
обсмажене борошно тонким струменем налийте молоко і, продовжуючи розмішувати, зваріть густий соус. У приготовлений соус додайте дрібно нарізаний кріп.
Формочки для жульєна змастіть вершковим маслом і перекладіть в них обсмажені картоплю і курку.
Залийте все приготованим молочним соусом. Сир натріть на крупну тертку і посипте їм жульєн у формочках.
Запечіть жульєн в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин.
Готовий жульєн без грибів декорують зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн без грибів Жульєн в кокотницях