Жульєн з морепродуктів – один з безлічі варіантів приготування жульєна. Ніжний по консистенції, з додаванням креветок, часнику і печериць, жульєн виходить неймовірно смачний і ароматний. Жульєн запікається у великій кількості вершків, тому має вершковий смак, який ідеально доповнює смак сиру.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Креветки свіжі – 600 гр.
  • Печериці свіжі – 5 – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати жульєн з креветками та грибами в духовці? В каструлю або сотейник наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо лавровий лист і закидаємо креветки. Відварюємо до готовності 5-6 хвилин і відкидаємо на друшляк.

Після того, як креветки охолонуть, очистити їх, викладаємо на тарілку і скроплюємо соком лимона.

Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім нарізаємо гриби дрібними кубиками. У розігріту сковороду з вершковим маслом викладаємо нарізані на кілька частин зубчики часнику, обсмажуємо їх 2-3 хвилини, після чого виймаємо їх з сковороди і викладаємо в ароматне масло нарізані гриби. Обсмажуємо до золотистого кольору, потім відправляємо в сковороду креветки, борошно, сіль і спеції. Всі інгредієнти добре перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до густої консистенції.

Кокотниці змащуємо олією, викладаємо в них жульєн, зверху посипаємо натертим на дрібній тертці сиром і заливаємо вершками. Жульєн ставимо випікатися в духовку при температурі 180-190 градусів протягом 20 хвилин.
Готовий жульєн виймаємо з духовки, ставимо на порційні тарілки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром