Жульєн готувати не складно і завжди можна скорегувати рецепт під свої переваги і можливості. Наприклад, за браком вершків їх можна замінити на соус з борошна і молока, або просто додати майонез і ваше блюдо залишиться соковитим.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати жульєн без вершків легко! Печериці помийте і наріжте тонкими пластинками.

Печериці помийте і наріжте тонкими пластинками.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

На сковорідці обсмажте гриби і цибулю до золотистого кольору. Посоліть і приправте в процесі смаження.

На іншій сковорідці розтопіть вершкове масло.

Додайте дві столові ложки борошна, відразу ж перемішайте. У вас повинна вийти однорідна маса без грудочок.

Поступово влийте молоко, постійно помішуючи соус, посоліть за смаком і додайте мускатний горіх. Коли соус загусне, знімайте його з плити, остудіть.

В кокотниці або інші відповідні формочки розкладіть засмажку з грибів і цибулі, посипте тертим сиром, перемішайте.

Залийте вміст формочок соусом і зверху ще раз посипте тертим сиром.

Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте кокотниці на деко і запікайте жульєн 15-20 хвилин.

Готовність страви визначається за утворилася зверху рум’яної сирної скоринки.

Приємного апетиту!

Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами і сиром Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний