Жульєн готувати не складно і завжди можна скорегувати рецепт під свої переваги і можливості. Наприклад, за браком вершків їх можна замінити на соус з борошна і молока, або просто додати майонез і ваше блюдо залишиться соковитим.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Сіль – за смаком
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати жульєн без вершків легко! Печериці помийте і наріжте тонкими пластинками.
Печериці помийте і наріжте тонкими пластинками.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
На сковорідці обсмажте гриби і цибулю до золотистого кольору. Посоліть і приправте в процесі смаження.
На іншій сковорідці розтопіть вершкове масло.
Додайте дві столові ложки борошна, відразу ж перемішайте. У вас повинна вийти однорідна маса без грудочок.
Поступово влийте молоко, постійно помішуючи соус, посоліть за смаком і додайте мускатний горіх. Коли соус загусне, знімайте його з плити, остудіть.
В кокотниці або інші відповідні формочки розкладіть засмажку з грибів і цибулі, посипте тертим сиром, перемішайте.
Залийте вміст формочок соусом і зверху ще раз посипте тертим сиром.
Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте кокотниці на деко і запікайте жульєн 15-20 хвилин.
Готовність страви визначається за утворилася зверху рум’яної сирної скоринки.
Приємного апетиту!
Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами і сиром Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний