Жульєн – традиційна гаряча закуска з курячого філе, грибів і цибулі, у ніжному вершковому соусі, запечена в невеликих формочках під рум’яної сирної скоринкою. Завдяки вершкового соусу, жульєн виходить ніжним по консистенції і має приголомшливий вершковий смак, який відмінно поєднується з куркою і грибами.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Куряче філе – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування жульєна з куркою і грибами з вершками в духовці? Куряче філе промиваємо в проточній воді, укладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на великий вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо філе до готовності протягом 20 хвилин. Потім філе виймаємо з води на обробну дошку або тарілку і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб воно охолонуло. Остигле філе розбираємо на тонкі волокна.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.

Викладаємо цибулю в розігріту сковороду з оливковою олією і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин до м’якості.

Гриби промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули протягом 5-7 хвилин. Потім викладаємо гриби в сковороду до цибулі і обсмажуємо на середньому вогні до повного випаровування рідини.

Коли гриби обжарились, посипаємо овочі борошном і добре перемішуємо. Потім тонкою цівкою вводимо вершки, перемішуємо і прогріваємо на повільному вогні до густої консистенції.

Як тільки соус трохи загус, в сковороду викладаємо підготовлене куряче філе, солимо і перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Гарячий жульєн розкладаємо по кокотницях, посипаємо натертим на дрібній тертці сиром і ставимо запікатися в духовку при температурі 200 градусів на 7-10 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо з духовки і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою