Жульєн – приголомшливо смачне і улюблене багатьма блюдо, приготувати яке не становить особливої праці. До складу жульєна входить набір продуктів, який є в кожному супермаркеті. Порційна подача страви в горщиках завжди буде виглядати ефектно і святково, тому жульєн буде відмінним варіантом гарячого блюда на святковий і повсякденний стіл.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Гриби – 6 – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вершки 10% – 150 мл
- Масло вершкове – 40 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати жульєн в горщиках з куркою, грибами та вершками в духовці. Курячу грудку промиваємо в проточній воді, укладаємо в каструлю і відварюємо до готовності в підсоленій воді. По готовності курячу грудку виймаємо з води, викладаємо на тарілку і даємо охолонути. Потім нарізаємо її дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями. Викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору. Сьогодні для жульєна ми будемо використовувати попередньо відварені боровики. Викладаємо їх в сковороду до цибулі і обсмажуємо до золотистого кольору.
Приступимо до приготування соусу. У суху сковороду насипати борошно, на середньому вогні обсмажуємо до золотистого кольору. Потім в сковороду до борошні викладаємо вершкове масло і розпускаємо його, помішуючи, додаємо вершки, солимо і перчимо. Прогріваємо соус кілька хвилин до густої консистенції.
На дно горщиків викладаємо нарізану курячу грудку, потім викладаємо обсмажені гриби з цибулею і рясно поливаємо соусом.
Жульєн посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо запікатися в духовку при температурі 180 градусів на 15-20 хвилин.
Готовий жульєн виймаємо з духовки і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн в горщиках Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн класичний