Представляємо вашій увазі нашу чергову варіацію на тему жульєна – жульєн з куркою, грибами та вершками, запечений в кокотницях. Він готується в кілька етапів: підсмажуємо філе куряче, обсмажуємо овочі, готуємо вершковий соус. Потім все з’єднуємо, розподіляємо по кокотницях, посипаємо сиром і запікаємо до золотистої скоринки. Через 50-60 хвилин у вас на столі смачна та ситна гаряча закуска.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати жульєн в кокотницях з куркою, грибами та вершками в духовці, куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо тонкими скибочками.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.

Гриби промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і шаткуємо тонкою соломкою.

У розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо курку, обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.

Ріпчасту цибулю викладаємо в чисту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.

Гриби також викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо до повного випаровування рідини.

Підсмажене куряче філе нарізаємо тонкою соломкою.

Коли курка і овочі підготовлені, ми займемося приготуванням соусу. У суху розігріту сковороду насипати борошно і обсмажуємо її на невеликому вогні до золотистого кольору.

Як тільки борошно придбала кремовий колір – додаємо вершкове масло і розпускаємо його на невеликому вогні.

Потім, помішуючи, тонкою цівкою вводимо вершки, додаємо мускатний горіх і сіль. Помішуючи, розігріваємо соус, поки він не загусне.

В гарячий соус викладаємо цибулю, гриби і курку, додаємо перець, тушкуємо на невеликому вогні 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.

Жульєн розкладаємо по кокотницях, посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо з духовки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою і печерицями