Гості вже на порозі, а ви не знаєте що подати на стіл? Пропонуємо вам відмінну ідею – жульєн в тарталетках. Смачний, соковитий і ніжний, запечений невеликими порціями, він стане відмінним варіантом гарячої закуски. Для приготування соусу ми рекомендуємо використовувати вершки жирністю 33%, при термічній обробці соус, приготовлений на їх основі, швидко загусне, а тарталетки при фаршируванні жульєном не розмокнуть.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Куряча грудка – 300 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Вершки 33% – 200 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Тарталетки – 10 – 15 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.
У розігріту сковороду викладаємо вершкове масло, розпускаємо його на середньому вогні і викладаємо нарізану цибулю, обсмажуємо його до напівпрозорого кольору.
Курячу грудку промиваємо під проточною водою, нарізаємо його дрібними кубиками й викладаємо в сковороду до цибулі.
Обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
Гриби промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути. Потім гриби шаткуємо дрібними кубиками.
В сковороду до готової курки викладаємо нарізані гриби, перемішуємо і смажимо на повільному вогні до випаровування рідини.
Потім в жульєн додаємо борошно, сіль і перець, добре перемішуємо інгредієнти, потім наливаємо вершки. Помішуючи, доводимо соус до густої консистенції.
Тарталетки викладаємо на деко, наповнюємо їх жульєном і посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Ставимо запікати в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
Готові тарталетки виймаємо з духовки, викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою Жульєн з печерицями та сиром Жульєн класичний