Жульєн з грибами подається як друге блюдо. Запікається зазвичай в спеціальних ємностях, кокотницях, що само по собі виглядає незвично, а насичений аромат страви надають вершковий соус і білі гриби.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Білі гриби – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Вершки – 250 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати жульєн з білих грибів просто! З лука зніміть піну і дрібно наріжте його.
Гриби наріжте соломкою або кубиками.
На вершковому маслі обсмажте цибулю, потім додати до нього гриби, посоліть, приправте і тушкуйте 25-30 хвилин.
Для соусу розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте і злегка обсмажте. Потім влийте вершки, перемішайте і нагрівайте суміш до тих пір, поки вона не почне густіти.
Перелийте соус до грибів і цибулі, перемішайте і зніміть з вогню.
Сир натріть на дрібній тертці.
Грибну суміш розкладіть по кокотницях, посипте сиром.
Кокотниці поставте в духовку, запікайте жульєн 20-25 хвилин при 180 градусах. Подавайте Блюдо гарячим прямо в кокотницях.
Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з грибами класичний Як готувати білі гриби - рецепти