Жульєн з грибами подається як друге блюдо. Запікається зазвичай в спеціальних ємностях, кокотницях, що само по собі виглядає незвично, а насичений аромат страви надають вершковий соус і білі гриби.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Білі гриби – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Вершки – 250 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати жульєн з білих грибів просто! З лука зніміть піну і дрібно наріжте його.

Гриби наріжте соломкою або кубиками.

На вершковому маслі обсмажте цибулю, потім додати до нього гриби, посоліть, приправте і тушкуйте 25-30 хвилин.


Для соусу розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте і злегка обсмажте. Потім влийте вершки, перемішайте і нагрівайте суміш до тих пір, поки вона не почне густіти.

Перелийте соус до грибів і цибулі, перемішайте і зніміть з вогню.

Сир натріть на дрібній тертці.

Грибну суміш розкладіть по кокотницях, посипте сиром.

Кокотниці поставте в духовку, запікайте жульєн 20-25 хвилин при 180 градусах. Подавайте Блюдо гарячим прямо в кокотницях.

Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами в духовці класичний Жульєн з грибами і сиром Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з грибами класичний Як готувати білі гриби - рецепти