Просту, але в теж час оригінальну закуску, жульєн з картоплею, можна готувати і в будні, і в свята. Спеціальна нарізка для жульєна робить зі звичайної сільської картоплі з грибами ресторанну страву.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Картопля – 250 гр.
- Білі гриби – 10 гр.
- Вершки – 150 мл
- Сир – 15 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати жульєн з картоплею, грибами, сиром і вершками легко! Картоплю помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою. З метою економії часу можна натерти картоплю на крупній тертці.
Гриби наріжте на жульенной тертці.
Сир натріть на тертці.
На сильному вогні на сковороді з антипригарним покриттям обсмажте картоплю, посоліть і поперчіть його.
Налийте на сковороду до картоплі вершки, смажте, помішуючи 10-12 хвилин.
Додайте гриби, перемішайте.
Перекладіть вміст сковороди в кокотниці, посипте тертим сиром.
Запікайте жульєн при температурі 250 градусів 5-10 хвилин, поки сир не розплавиться. Жульєн подавайте на стіл прямо в кокотницях.
Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з картоплею Жульєн класичний