Жульєн – це улюблене багатьма страву, яке, як правило, складається з курячого філе, обсмаженої цибулі і грибів, запечених у вершковому соусі під сирною скоринкою. А як же цим блюдом насолодитися тим людям, які не дуже люблять гриби або просто не вживають їх в їжу? Дуже просто! Пропонуємо вам рецепт жульєна без грибів! Смакуйте на здоров’я!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряче філе – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєна з куркою без грибів. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями, викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Куряче філе промиваємо в проточній воді, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо дрібними кубиками.
куряче філе Викладаємо в сковороду до цибулі і обсмажуємо на середньому вогні до готовності.
В сотейнику на середньому вогні розпускаємо вершкове масло, потім у нього додаємо борошно і, помішуючи, обсмажуємо 1-2 хвилини.
Потім у соус додаємо сметану, солимо і перчимо, перемішуємо і прогріваємо до утворення густої консистенції соусу, після чого знімаємо його з вогню.
У форми для запікання викладаємо курку з цибулею, зверху рясно поливаємо соусом і посипаємо натертим на крупній тертці сиром.
Ставимо жульєн запікатися в духовку при температурі 200 градусів на 7-10 хвилин.
Готовий жульєн виймаємо з духовки і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн без грибів Жульєн в горщиках Жульєн в кокотницях Жульєн з сметаною