Жульєн з куркою і грибами – відмінний варіант смачної вечері в сімейному колі або варіанти гарячого блюда на святковий стіл, який готуватися буквально за годину, а якщо відварити куряче філе заздалегідь – не більш півгодини. У жульене ідеально поєднуються відварна курка, обсмажені гриби з цибулею і вершково-сметанний соус. Подача жульєна, запеченого в коктницах під сирною скоринкою, завжди виглядає ефектно, а сам жульєн – апетитно!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати жульєн з куркою, грибами, сметаною і вершками в духовці, ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо. Розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями.

Печериці промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім нарізаємо гриби тонкими скибочками.

Куряче філе промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо в підсоленій воді до готовності 20-25 хвилин. По готовності філе виймаємо з каструлі і викладаємо на тарілку, даємо йому трохи охолонути, після чого нарізаємо дрібними кубиками.

В суху розігріту сковороду насипати борошно і обсмажуємо до золотистого кольору. У сотейник наливаємо вершки і сметану, перемішуємо і ставимо на повільний вогонь нагріватися. Потім додаємо в вершки зі сметаною борошно, сіль і перець, перемішуємо і доводимо соус до однорідної густої консистенції, після чого знімаємо з вогню. Якщо соус вийшов з грудочками – його можна процідити через сито.

У розігріту сковороду з оливковою олією викладаємо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо гриби і обсмажуємо до випаровування вологи. Після чого в сковороду викладаємо нарізане куряче філе, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні 2-3 хвилини. В останню чергу в сковороду додаємо соус, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Жульєн розкладаємо по кокотницях, посипаємо натертим на дрібній тертці сиром і ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів на 20-25 хв

Готовий жульєн виймаємо з духовки, ставимо на блюдо і подаємо на стіл, приємного апетиту!

Жульєн в горщиках Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн в горщиках з куркою, грибами та вершками Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами і сиром Жульєн з печерицями та сиром