Жульєн з куркою і грибами – відмінний варіант смачної вечері в сімейному колі або варіанти гарячого блюда на святковий стіл, який готуватися буквально за годину, а якщо відварити куряче філе заздалегідь – не більш півгодини. У жульене ідеально поєднуються відварна курка, обсмажені гриби з цибулею і вершково-сметанний соус. Подача жульєна, запеченого в коктницах під сирною скоринкою, завжди виглядає ефектно, а сам жульєн – апетитно!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Вершки – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати жульєн з куркою, грибами, сметаною і вершками в духовці, ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо. Розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями.
Печериці промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім нарізаємо гриби тонкими скибочками.
Куряче філе промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо в підсоленій воді до готовності 20-25 хвилин. По готовності філе виймаємо з каструлі і викладаємо на тарілку, даємо йому трохи охолонути, після чого нарізаємо дрібними кубиками.
В суху розігріту сковороду насипати борошно і обсмажуємо до золотистого кольору. У сотейник наливаємо вершки і сметану, перемішуємо і ставимо на повільний вогонь нагріватися. Потім додаємо в вершки зі сметаною борошно, сіль і перець, перемішуємо і доводимо соус до однорідної густої консистенції, після чого знімаємо з вогню. Якщо соус вийшов з грудочками – його можна процідити через сито.
У розігріту сковороду з оливковою олією викладаємо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо гриби і обсмажуємо до випаровування вологи. Після чого в сковороду викладаємо нарізане куряче філе, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні 2-3 хвилини. В останню чергу в сковороду додаємо соус, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Жульєн розкладаємо по кокотницях, посипаємо натертим на дрібній тертці сиром і ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів на 20-25 хв
Готовий жульєн виймаємо з духовки, ставимо на блюдо і подаємо на стіл, приємного апетиту!
Жульєн в горщиках Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн в горщиках з куркою, грибами та вершками Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами і сиром Жульєн з печерицями та сиром