Багато хто з нас часто насолоджуються смачним і ніжним жульєном, замовляючи його в кафе і ресторанах. У більшості людей складається враження, що це дуже складне в приготуванні блюдо, на яке необхідно витратити не одну годину. Сьогодні ми з вами приготуємо смачний жульєн з куркою і грибами в ніжному сметанному соусі. Для того щоб використовувати мінімум посуду і затратити мінімум часу – будемо готувати жульєн в сковороді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 150 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати жульєн з куркою, грибами, сиром і сметаною на сковороді легко! Куряче філе промиваємо під проточною водою, видаляємо плівки, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо на розігріту сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо на середньому вогні до готовності.
ріпчасту Цибулю чистимо і промиваємо, шаткуємо дрібними кубиками і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
Гриби промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім нарізаємо гриби тонкими скибочками і викладаємо в сковороду до цибулі і обсмажуємо до випарювання рідини.
На наступному етапі додаємо в сковороду подрібнений тонкими пластинами часник, сіль і перець.
В сковороду до овочів викладаємо обсмажене куряче філе, додаємо сметану, перемішуємо і доводимо до закипання і знімаємо з вогню.
Посипаємо жульєн натертим на дрібній тертці сиром, закриваємо сковороду кришкою і залишаємо на 3-4 хвилини, щоб сир розплавився.
Жульєн прикрашаємо шматочками грибів, зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з куркою і грибами на сковорідці Жульєн з куркою, грибами і сметаною