Страва «Жульєн» отримало свою назву за метод нарізки інгредієнтів тонкою соломкою, а по факту це блюдо з грибами у вершковому соусі під сиром. Але навіть при іншому способі нарізки страва вийде не менш смачним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
- Вершки – 500 мл
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування жульєна з куркою, грибами, сиром і вершками в горщиках? Куряче філе зваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте соломкою.
Печериці помийте і наріжте соломкою.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Твердий сир натріть на тертці.
На соняшниковій олії обсмажте цибулю до прозорості.
До цибулі додайте гриби і смажте, поки не випарується рідина, посоліть, приправте.
На сковороді 1-2 хвилини обсмажте борошно, постійно помішуючи, потім додайте вершкове масло і перемішайте.
Влийте до борошні вершки, тушкуйте до загусання 5-7 хвилин, в процесі посоліть і приправте за смаком.
розкладіть В горщики філе, зверху покладіть обсмажені гриби з цибулею, перемішайте. Залийте вершковим соусом і посипте тертим сиром.
Жульєн в горщиках запікайте в духовці при 180 градусах 15-25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб м’ясо і гриби просочилися соусом, а сир розплавився і рум’яною скоринкою покрився.
Приємного апетиту!
Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром