Страва «Жульєн» отримало свою назву за метод нарізки інгредієнтів тонкою соломкою, а по факту це блюдо з грибами у вершковому соусі під сиром. Але навіть при іншому способі нарізки страва вийде не менш смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
  • Вершки – 500 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування жульєна з куркою, грибами, сиром і вершками в горщиках? Куряче філе зваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте соломкою.

Печериці помийте і наріжте соломкою.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Твердий сир натріть на тертці.

На соняшниковій олії обсмажте цибулю до прозорості.

До цибулі додайте гриби і смажте, поки не випарується рідина, посоліть, приправте.

На сковороді 1-2 хвилини обсмажте борошно, постійно помішуючи, потім додайте вершкове масло і перемішайте.

Влийте до борошні вершки, тушкуйте до загусання 5-7 хвилин, в процесі посоліть і приправте за смаком.

розкладіть В горщики філе, зверху покладіть обсмажені гриби з цибулею, перемішайте. Залийте вершковим соусом і посипте тертим сиром.

Жульєн в горщиках запікайте в духовці при 180 градусах 15-25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб м’ясо і гриби просочилися соусом, а сир розплавився і рум’яною скоринкою покрився.

Приємного апетиту!

Жульєн в горщиках з куркою і грибами Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром