Як правило, жульєн готується в духовці, однак не кожна плита має духовою шафою. Жульєн в сковороді з куркою і печерицями у вершковому соусі складе гідну конкуренцію страви з духовки, до того ж, часто готувати його на плиті в сковороді значно зручніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Вершки 20% – 240 мл
- Борошно пшеничне – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Печериці свіжі – 430 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати жульєн з куркою, грибами та вершками на сковороді просто! Курятину промити і обсушити паперовими рушниками. Нарізати філе великими шматками і викласти в сковороду. Влити частина соняшникової олії, смажити м’ясо з двох сторін на вогні середньої інтенсивності і остудити, нарізати тонкими брусочками або дрібними кубиками. В іншій сковороді окремо посмажити в олії почищену цибулину, нарізану невеликими кубиками. Додати курятину в сковороду до цибулі.
Печериці перебрати, почистити від дрібного сміття, помити. Наріжте їх пластинками, додати в сковороду і обсмажити до готовності.
Окремо змішати вершки з пшеничного борошном, ретельно розмішати, щоб прибрати грудочки. Влити соус в сковороду, додати сіль і мелений перець, перемішати. Покласти вершкове масло. Готувати, помішуючи, 12-15 хв
крупно натерти Сир на тертці і розкласти по всій поверхні страви. Накрити сковороду кришкою, готувати жульєн ще 3-4 хв, поки сир не розплавиться.
Подавати блюдо гарячим, розклавши по тарілках.
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром на сковороді Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами на сковорідці Жульєн з куркою і печерицями Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром