Ароматний жульєн під сирною скоринкою – відмінний варіант для сімейного або святкового обіду. Ситний, в міру солоний, з приємними вершковими нотками, жульєн як не можна, до речі, виступить в якості гарячої закуски. На цей раз ми пропонуємо швидкий варіант приготування – в сковороді. На смак жульєна це ніяк не вплине, змінитися лише форма подачі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Печериці свіжі – 600 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Вершки 33% або Вершки 30% – 300 мл
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Готувати жульєн з куркою і грибами з вершками на сковороді легко! Куряче філе промиваємо в проточній воді, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо тонкою соломкою.
Викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо на середньому вогні до готовності.
Потім в сковороду до курки додаємо нашатковану дрібними кубиками ріпчасту цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
Печериці промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони обсохнули від води.
Потім гриби нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в сковороду до цибулі і курці, обсмажуємо до випаровування рідини.
Потім в жульєн додаємо борошно, вершкове масло, сіль і перець, перемішуємо і наливаємо вершки. На повільному вогні прогріваємо, поки соус не загусне.
Сир натираємо на крупній тертці.
Викладаємо жульєн в невелику сковороду, посипаємо сиром, накриваємо кришкою і залишаємо на повільному вогні 7-10 хвилин, щоб сир розплавився.
Готовий жульєн прикрашаємо шматочками обсмажених печериць, свіжою зеленню і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою і грибами на сковорідці