Ароматний жульєн під сирною скоринкою – відмінний варіант для сімейного або святкового обіду. Ситний, в міру солоний, з приємними вершковими нотками, жульєн як не можна, до речі, виступить в якості гарячої закуски. На цей раз ми пропонуємо швидкий варіант приготування – в сковороді. На смак жульєна це ніяк не вплине, змінитися лише форма подачі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Печериці свіжі – 600 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Вершки 33% або Вершки 30% – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Готувати жульєн з куркою і грибами з вершками на сковороді легко! Куряче філе промиваємо в проточній воді, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо тонкою соломкою.

Викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо на середньому вогні до готовності.

Потім в сковороду до курки додаємо нашатковану дрібними кубиками ріпчасту цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.

Печериці промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони обсохнули від води.

Потім гриби нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в сковороду до цибулі і курці, обсмажуємо до випаровування рідини.

Потім в жульєн додаємо борошно, вершкове масло, сіль і перець, перемішуємо і наливаємо вершки. На повільному вогні прогріваємо, поки соус не загусне.

Сир натираємо на крупній тертці.

Викладаємо жульєн в невелику сковороду, посипаємо сиром, накриваємо кришкою і залишаємо на повільному вогні 7-10 хвилин, щоб сир розплавився.

Готовий жульєн прикрашаємо шматочками обсмажених печериць, свіжою зеленню і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн Жульєн з грибами Жульєн з грибами на сковорідці класичний Жульєн з куркою Жульєн з куркою і грибами Жульєн з куркою і грибами з вершками Жульєн з куркою і грибами на сковорідці