Наступає грибний сезон, а це значить, що в нашому меню будуть часто з’являтися страви з грибами. У нашій копилочке їх безліч, але сьогодні ми вирішили приділити особливу увагу жульену з грибів. Для його приготування сьогодні ми будемо використовувати печериці, але за бажанням ви можете замінити їх боровиками, подосиновиками або лисичками. Гриби чудово поєднуються з вершковим соусом, приготованим на основі сметани, а також обсмаженою цибулею і апетитною скоринкою з сиру. Жульєн, запечений в невеликих формах, стане відмінною прикрасою столу і чудовим варіантом гарячої овочевої закуски.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сметана 15% – 300 мл
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування жульєна з печериць зі сметаною в духовці. Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім нарізаємо їх тонкими скибочками. Викладаємо печериці в розігріту сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо до повного випаровування рідини. Потім до грибів додаємо нашатковану дрібними кубиками цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.

В сотейник викладаємо вершкове масло і розпускаємо його на повільному вогні.

Потім масло додаємо борошно і постійно помішуючи, доводимо до густої консистенції. Потім додаємо в соус сіль, перець і мускатний горіх і викладаємо сметану. Прогріваємо соус 2-3 хвилини, постійно помішуючи віночком або силіконової лопаткою, до утворення однорідної густого соусу. Якщо в соусі вийшли грудочки – можна процідити його через сито.

В невеликі форми або кокотниці розподіляємо грибну начинку, потім посипаємо її натертим на крупній тертці сиром і рясно поливаємо соусом. Ставимо жульєн запікатися в духовку при температурі 180 градусів на 12-15 хвилин.

Готовий гарячий жульєн виймаємо з духовки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром