Наступає грибний сезон, а це значить, що в нашому меню будуть часто з’являтися страви з грибами. У нашій копилочке їх безліч, але сьогодні ми вирішили приділити особливу увагу жульену з грибів. Для його приготування сьогодні ми будемо використовувати печериці, але за бажанням ви можете замінити їх боровиками, подосиновиками або лисичками. Гриби чудово поєднуються з вершковим соусом, приготованим на основі сметани, а також обсмаженою цибулею і апетитною скоринкою з сиру. Жульєн, запечений в невеликих формах, стане відмінною прикрасою столу і чудовим варіантом гарячої овочевої закуски.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сметана 15% – 300 мл
- Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування жульєна з печериць зі сметаною в духовці. Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім нарізаємо їх тонкими скибочками. Викладаємо печериці в розігріту сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо до повного випаровування рідини. Потім до грибів додаємо нашатковану дрібними кубиками цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
В сотейник викладаємо вершкове масло і розпускаємо його на повільному вогні.
Потім масло додаємо борошно і постійно помішуючи, доводимо до густої консистенції. Потім додаємо в соус сіль, перець і мускатний горіх і викладаємо сметану. Прогріваємо соус 2-3 хвилини, постійно помішуючи віночком або силіконової лопаткою, до утворення однорідної густого соусу. Якщо в соусі вийшли грудочки – можна процідити його через сито.
В невеликі форми або кокотниці розподіляємо грибну начинку, потім посипаємо її натертим на крупній тертці сиром і рясно поливаємо соусом. Ставимо жульєн запікатися в духовку при температурі 180 градусів на 12-15 хвилин.
Готовий гарячий жульєн виймаємо з духовки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Жульєн в кокотницях Жульєн з грибами Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з печериць Жульєн з печерицями та сиром